Bago_LajosMár gyerekkoromban lehetőségem nyílt arra hogy többféle fényképezőgépet is kipróbálhassak. Édesapám  fotós felszereléseivel bátran “kísérletezhettem”. Nagy izgalommal varázsoltam negatívra majd onnan papírra a képeket. A fotózás mindig is az életem része volt,  mindig volt befűzve film a fényképezőgépbe.

A digitális fényképezőgépek megjelenése után még évekig vártam, hogy a technika fejlődjön mígnem 2008-ban a kislányom születése okot adott egy Canon 450D fényképezőgép vásárlásához. Újra elkezdhettem kísérletezni, kihasználva a digitális képkészítés gyorsaságát és olcsóságát. Lehetőségeimhez mértem folyamatosan fejlesztem fotós eszköztáram. Érdeklenek a különböző  fotós technikák. Szívesen tanulok mások képeiből, módszereiből, témáiból.

A legtöbb képemen szerepel az ember. Törekszek érzéseket, hangulatokat megörökíteni valamint különleges pillanatokat elkapni. A gyerekfotózás az egyik olyan kihívás ami talán legjobban motivál. Szeretek fotóbarkácsolni. pl.: Régi nyeles vakukat használok általam átalakított rádiós kioldókkal, Fényterelőket és átalakítókat bütykölök illetve kedvelem a régi manuális fix objektíveket amelyek CANON rendszerre aránylag könnyen ráépíthetőek.

Egy gondolat a “Bagó Lajos” -hoz