A projekt elnevezése: A Vésztői Digitális Fotó Egyesület 2012-2013. évi tevékenységének fejlesztése

Pályázat azonosítója: NEA-KK-12-M-1824

A projekt teljes költségvetése: 280.000 Ft, amelyből a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Együttműködési Alap központi költségvetési előirányzat terhére nyújtott  250.000 Ft vissza nem térítendő támogatást 30.000 Ft összegű saját forrás biztosítása mellett.

A projekt időtartama: 2012. 05.21. – 2013.03.20.

A projekt leírása: a projekt keretében beszerzésre került egy egyzsinóros deltasárkány, egy ütés- és vízálló kamera, egy memóriakártya és egy állványcsatlakozó, amelyeket légifotózáshoz – vagy más néven KAP – és egyéb nem szokványos felvételek készítéséhez használunk. A tagságunk szakmai ismereteinek bővítése céljából három szakkönyvet is beszereztünk.  A kamera megvásárlásához 30.000 Ft önerőt biztosított egyesületünk.

2013. januárjában a magyar kultúra napján került sor az első pályázati forrásból finanszírozott kiállításunkra “A téma az utcán hever, csak exponálni kell” címmel.  Az nyolc tagunk 50 db felvételét felvonultató kiállítás jellemzően helybéli fotókat mutatott be az érdeklődők számára. A képek a pályázat terhére megvásárolt 25 db kapcsos képkeretben kerültek kihelyezésre. Az eddigi legtöbb felvételt felvonultató kiállításunk volt  és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk.

Február 10-én, farsang vasárnapján tagságunk hét fővel Mohácsra utazott, hogy a méltán híres Busójárás képi megörökítése céljából. Az esemény nagyon emlékezetes volt mindenki számára, mivel még egy tagunk sem volt eddig ezen a rendezvényen. Az utazást követően a legsikeresebb 25 felvételből kiállítást szerveztünk a helyi művelődési központban. Mind az utazás költségét , mind a kiállított fotók kidolgoztatási költségét a pályázati támogatás keretéből finanszíroztuk.

Március 11-én öt fővel lakóhelyünk romániai testvértelepülésére, Igazfalvára utaztunk, hogy megörökítsük a községet és annak környékét, épített és természeti értékeit, kultúráját. Egy éjszakát töltöttünk a vendégszerető házigazdáinknál. Az ottlétünk során két idegenvezető kalauzolt bennünket. Jártunk a közintézményekben, a helyi közparkokban, temetőben, vasútállomáson, de bejártuk az utcákat és a környék további látnivalóit is. A legsikeresebb 25 felvételből március 20-án kiállítást nyitottunk meg a vésztői művelődési központban, amely azon helyi lakosok számára is lehetőséget nyújtott “megismerni” testvértelepülésünket, akik egyébként még nem jártak ott. Mind az utazás költségét, mind a kiállított fotók kidolgoztatási költségét a pályázati támogatás keretéből finanszíroztuk.

Egyesületünk gazdasági stabilitására és eszközinfrastruktúrájára nézve jelentős segítséget nyújtott a támogatás, mivel a könyvelési költségünk az éves bevételeink viszonyában elég magasak. A projektidőszak fél éves időtartamára vonatkozó könyvelési díjának biztosítása nagy segítséget jelentett a szervezetünknek. A két egyesületi utazás és a három fotókiállítás egyrészt erősítette tagságunk csapatszellemét, másrészt szervezetünk tevékenységének társadalmi hasznosulásában is jelentős eredményeket hozott. A légifotózást lehetővé tevő eszközeink révén egy nem hétköznapi perspektívából örökíthetjük meg a lakóhelyünk szűkebb-tágabb környezetét.

Néhány felvétel a projekt mozzanatairól:

Búcsúzás a busóktól
Elmentünk a busók földjére, hogy segítsünk nekik a télűzésben! Eredményes együttműködés volt! 🙂
« 1 A 4 »