A projekt megnevezése: A Vésztői Digitális Fotó Egyesület eszközeinek fejlesztése

A pályázati felhívás címe: 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatás

Célterület azonosító: 1027576 Non-profit szervezetek fejlesztését szolgáló tevékenységek támogatása

Pályázati azonosító: 8323879211

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege: 5.224.916 Ft (€ 17.358)

A fejlesztés rövid leírása: a projekt keretében a vésztői Sinka István Művelődési Központ padlásterében egy klubhelyiség került kialakításra. Beszerzésre került 2 db digitális tükörreflexes fényképezőgép váz, 2 db digitális tükörreflexes fényképezőgép szett (1-1 db objektívvel), 2 db rendszervaku és 11 db különböző objektív. Beszerzésre került továbbá 1 db stúdió vakuszett, 1 db operációs rendszerrel ellátott laptop, 1 db képfeldolgozó szoftver, 1 db digitális képszerkesztéshez használható rajzpad, 1 db síkágyas fotószkenner, 4 db memóriakártya, 2 db fotóstáska és 1 db fotóállvány. A projekt részeként egy akadálymentesített egyesületi weboldal is létrehozásra került.

A fejlesztés eredményei: A projekt keretében a saját igényink szerint kialakított és felszerelt klubhelyiség a szervezeti összejöveteleink, foglakozásaink számára biztosít korszerű, színvonalas infrastruktúrát. A fejlesztés keretében szervezetünk eszközállománya is bővítésre került, amely az alapszabályunkban foglalt céljaink megvalósításának hatékonyságára és színvonalára gyakorol kedvező hatást. Egyesületünk fotográfiai eszközállománya jóvoltából magas színvonalú szolgáltatásokat tud nyújtani az együttműködő partnerei, valamint az egyéb szervezetek számára. A projekt jóvoltából létrejött erőforrásaink kellő alapot nyújtanak helyi fotós ismeretterjesztő foglalkozások lebonyolítására a helyi iskolákkal való együttműködés során. A beszerzésre került számítástechnikai eszközök révén biztosított a tagságunk számára a professzionális programmal történő képfeldolgozás, valamint a képek digitalizálásának lehetősége. A helyi értékeket, hagyományokat, épített- és természeti környezetet bemutató fotóink honlapunkon való publikálása lehetővé teszi a szervezetünk munkájának bemutatását, mindemellett a település turisztikai vonzerejére is kedvező hatást gyakorol.